MAKARON Z BIAŁYMI SZPARAGAMI I BOCZKIEM WĘDZONYM
- pierś z kurczaka
- boczek wędzony
- białe
szparagi
- jasna część pora
- 200g śmietany 18%
- łyżka soku cytryny
- natka pietruszki
- pół łyżeczki estragonu i rozmarynu
- sól i pieprz
- Pokrojoną na nieduże kawałki pierś oraz boczek usmażyć na niewielkiej ilości oleju.
- Po chwili dodać pokrojonego pora.
- Szparagi umyć, odłamać twarde końce, obrać i gotować do miękkości (ok.12 minut) w lekko osolonej wodzie. Następnie je odsączyć, pokroić na centymetrowe kawałki i dodać do kurczaka.
- Po chwili duszenia dodać sok z cytryny, sól, pieprz, zioła, a na koniec śmietanę.
- Podawać z makaronem i natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz