czwartek, 12 maja 2016

MAKARON Z BIAŁYMI SZPARAGAMI I BOCZKIEM WĘDZONYM

  • pierś z kurczaka
  • boczek wędzony
  • białe szparagi
  • jasna część pora
  • 200g śmietany 18%
  • łyżka soku cytryny
  • natka pietruszki
  • pół łyżeczki estragonu i rozmarynu
  • sól i pieprz
  1. Pokrojoną na nieduże kawałki pierś oraz boczek usmażyć na niewielkiej ilości oleju.
  2. Po chwili dodać pokrojonego pora.
  3. Szparagi umyć, odłamać twarde końce, obrać i gotować do miękkości (ok.12 minut) w lekko osolonej wodzie. Następnie je odsączyć, pokroić na centymetrowe kawałki i dodać do kurczaka.
  4. Po chwili duszenia dodać sok z cytryny, sól, pieprz, zioła, a na koniec śmietanę.
  5. Podawać z makaronem i natką pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz