niedziela, 19 lutego 2017

OWSIANKA Z JABŁKIEM I BANANEM

  • szklanka mleka roślinnego
  • pół szklanki płatków owsianych
  • 2 łyżki płatków amarantusowych
  • 2 łyżki płatków jaglanych
  • jabłko
  • pół banana
  • rodzynki
  • żurawina
  • pół łyżeczki cynamonu
  • łyżeczka oleju kokosowego
  1. Do garnka wlać mleko, wrzucić wszystkie płatki, gotować mieszając.
  2. Jabłko obrać i zetrzeć na dużych oczkach, dodać do mleka, zagotować.
    Można też dać jabłka wcześniej przygotowane (uduszone z cukrem, cynamonem i goździkami).
  3. Drobno pokroić banana, dodać do mleka.
  4. Rodzynki i żurawinę sparzyć i przełożyć do garnka. Dodać cynamon i olej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz