sobota, 26 września 2015

OWSIANKA Z GRUSZKĄ

  • pół szklanki płatków owsianych
  • pół szklanki wody
  • szklanka mleka roślinnego
  • pół laski wanilii
  • łyżeczka miodu
  • 1 gruszka
  • łyżeczka masła
  • łyżka brązowego cukru
  • szczypta cynamonu
  1. Płatki, wodę, mleko i wanilię włożyć do garnka i gotować kilka minut (aż zmiękną płatki).
  2. Pokrojoną w plasterki gruszkę, masło i cukier wyłożyć na patelnię i kilka minut karmelizować.
  3. Płatki z mlekiem odstawić z palnika, dodać miód i dokładnie wymieszać. 
  4. Całość przełożyć do miseczki, a na wierzch wyłożyć gruszki. Wierzch posypać cynamonem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz