SEROMAK
-
ok. 100 g herbatników
-
1 łyżka masła
-
500 g gotowej masy makowej z bakaliami
-
250 g zmielonego twarogu
-
2 łyżki mąki ziemniaczanej
-
2 jajka
-
750 g zmielonego twarogu
-
1/3 szklanki cukru
-
1 budyń waniliowy
-
1 jajko + 1 żółtko
- pół puszki masy kajmakowej
- SPÓD: Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasteczka dokładnie rozgnieść, wymieszać z roztopionym masłem, przesypać na blachę, uklepać i włożyć do lodówki do czasu
pieczenia.
- CZĘŚĆ MAKOWA: Masę makową wymieszać z twarogiem i mąką ziemniaczaną, następnie wmieszać jajka. Wyłożyć na ciasteczkowy spód i piec w 180 st.C przez 25 minut.
- CZĘŚĆ SEROWA: Wymieszać twaróg z cukrem, budyniem, jajkiem i żółtkiem. Wyłożyć na
masę makową i piec przez ok. 25 minut do ścięcia się masy.
- Na wystudzony sernik wyłożyć cienką warstwę masy kajmakowej.
Inspiracja: Kwestia Smaku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz