sobota, 15 lipca 2017

SERNIK MANGO

SPÓD:
  • 200 g herbatników
  • 50 g roztopionego masła
     
MASA SEROWA:
  • 1 kg zmielonego twarogu
  • 500 g pure z mango (ok. 3 nieduże mango)
  • 3 jajka
  • 2 budynie śmietankowe bez cukru
  • 150 g (2/3 szklanki) cukru 
  1. Herbatniki dokładnie rozkruszyć w melakserze, razem z roztopionym masłem. Całość przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, uklepać i piec 10 minut w 180 st.C.
  2. Ser, pure z mango, jajka, budynie i cukier umieścić w misce i zmiksować na gładką masę.
    Masę wyłożyć na spód z herbatników. Piec godzinę w 180 st.C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz