sobota, 24 sierpnia 2019

ZUPA Z FASOLĄ I SOCZEWICĄ

  • 2-3 marchewki
  • 2 pietruszki 
  • pół selera
  • puszka białej fasoli
  • 4-5 łyżek czerwonej soczewicy
  • cebula
  • 2-3 ziemniaki
  • łyżka majeranku 
  • sól
  • łyżka masła + 2 łyżki mąki (na zasmażkę)
  1. Włoszczyznę i ziemniaki drobno pokroić. Przełożyć do garnka, zalać wodą, wsypać opłukaną soczewicę, łyżeczkę soli i zagotować.
  2. Pokroić cebulę i zeszklić na maśle. Dodać mąkę i dokładnie wymieszać.
  3. Gdy warzywa będą miękkie dodać fasolę, a następnie cebulę z zasmażką.
  4. Na koniec dodać majeranek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz