DYNIOWE CIASTECZKA Z MIGDAŁAMI
- 1
szklanka mąki pszennej
- pół szklanki mąki pełnoziarnistej
- szklanka purée z dyni
- 5 łyżek delikatnego oleju
- 2/3 szklanki cukru
- 1
łyżeczka cynamonu
- pół łyżeczki imbiru
- 1/4
łyżeczki gałki muszkatołowej
- pół łyżeczki sody
- pół łyżeczki soli
- pół szklanki migdałów
- W mikserze połączyć ze sobą mąki, purée z dyni, olej, cukier, sodę, sól i przyprawy.
Przyprawy można zastąpić przyprawą piernikową.
- Migdały, jeśli są w skorupkach, zalać wrzątkiem i jak namokną obrać. Dodać do masy.
- Przy
pomocy łyżki formować na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
ciasteczka.
- Piec ok.20 minut w 180 st.C.
Inspiracja: Jadłonomia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz