poniedziałek, 5 października 2015

KURCZAK Z DYNIĄ I POMIDORAMI

  • 2 piersi kurczaka
  • 200-300 g dyni
  • 1 cebula
  • 2 pomidory
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • pół łyżeczki słodkiej papryki 
  • pół łyżeczki suszonego majeranku
  • pół łyżeczki suszonego oregano
  • łyżeczka kurkumy
  • szczypta mielonego cynamonu
  • gałązka świeżego rozmarynu
  • kilka liści świeżej bazylii
  • sól i pieprz
  1. W garnku zeszklić pokrojoną w pióra cebulę.
  2. Piersi ugotować w osolonej wodzie. Następnie pokroić na nierówne kawałki i dodać do cebuli.
  3. Pomidory i dynię obrać ze skórki i pokroić w kostkę, wrzucić do garnka z cebulą i kurczakiem. Następnie dodać zioła i przyprawy.
  4. Całość dusić aż zmięknie dynia.
  5. Podawać z ugotowanym ryżem, makaronem lub kopytkami.

    Podobne: Kwestia Smaku

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz