KURCZAK Z DYNIĄ I POMIDORAMI
- 2 piersi kurczaka
- 200-300 g dyni
- 1 cebula
- 2 pomidory
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- pół łyżeczki słodkiej papryki
- pół łyżeczki suszonego majeranku
- pół łyżeczki suszonego oregano
- łyżeczka kurkumy
- szczypta mielonego cynamonu
- gałązka świeżego rozmarynu
- kilka liści świeżej bazylii
- sól i pieprz
- W garnku zeszklić pokrojoną w pióra cebulę.
- Piersi ugotować w osolonej wodzie. Następnie pokroić na nierówne kawałki i dodać do cebuli.
- Pomidory i dynię obrać ze skórki i pokroić w kostkę, wrzucić do garnka z cebulą i kurczakiem. Następnie dodać zioła i przyprawy.
- Całość dusić aż zmięknie dynia.
- Podawać z ugotowanym ryżem, makaronem lub kopytkami.
Podobne: Kwestia Smaku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz