MARCHEWKOWE PLACKI Z KOLENDRĄ I FETĄ
- 250 g startej na tarce o grubych oczkach marchewki
- 1 niewielka posiekana cebula
- 100 g sera feta
- 100 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka posiekanej świeżej kolendry
- pół łyżeczki sypkiej kolendry
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne (opcjonalnie)
- sól i pieprz
- W misce wymieszać
marchewkę, cebulę, fetę, przyprawy i zioła.
- Dodać mąkę, proszek do pieczenia i jajka. Dobrze wymieszać, aż wszystkie składniki się połączą.
- Smażyć na odrobinie oleju na złoty kolor.Źródło: chilli, czosnek i oliwa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz