czwartek, 26 listopada 2015

MARCHEWKOWE PLACKI Z KOLENDRĄ I FETĄ

  • 250 g startej na tarce o grubych oczkach marchewki
  • 1 niewielka posiekana cebula
  • 100 g sera feta 
  • 100 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanej świeżej kolendry
  • pół łyżeczki sypkiej kolendry
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia 
  • 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne (opcjonalnie) 
  • sól i pieprz
  1. W misce wymieszać marchewkę, cebulę, fetę, przyprawy i zioła.
  2. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i jajka. Dobrze wymieszać, aż wszystkie składniki się połączą. 
  3. Smażyć na odrobinie oleju na złoty kolor.Źródło: chilli, czosnek i oliwa

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz