SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I SELEREM NACIOWYM
- 500 g ziemniaków
- puszka tuńczyka w oleju
- 100 g selera naciowego
- pęczek natki pietruszki
- 100 g pomidorków koktajlowych
- czerwona papryka
- czerwona cebula
- 5 jaj przepiórczych
SOS:
- żółtko
- łyżka musztardy
- 3 łyżki octu
- 70 ml oliwy
- szczypta cukru
- sól i pieprz
- Ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać i pokroić w kostkę.
- Jaja ugotować na twardo, obrać i przekroić na pół.
- Tuńczyka odsączyć, selera pokroić w plasterki, pomidorki przekroić na pół, paprykę pokroić w paski, a cebulę w kosteczkę.
- Żółtko utrzeć z musztardą, solą, cukrem i pieprzem. Stopniowo, po kropelce dolewać oliwy. Na koniec dodać octu.
- Wszystkie składniki zmieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz