środa, 25 listopada 2015

SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I SELEREM NACIOWYM

  • 500 g ziemniaków
  • puszka tuńczyka w oleju
  • 100 g selera naciowego
  • pęczek natki pietruszki
  • 100 g pomidorków koktajlowych
  • czerwona papryka
  • czerwona cebula 
  • 5 jaj przepiórczych

    SOS:
  • żółtko
  • łyżka musztardy
  • 3 łyżki octu
  • 70 ml oliwy
  • szczypta cukru
  • sól i pieprz 
  1. Ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać i pokroić w kostkę.
  2. Jaja ugotować na twardo, obrać i przekroić na pół.
  3. Tuńczyka odsączyć, selera pokroić w plasterki, pomidorki przekroić na pół, paprykę pokroić w paski, a cebulę w kosteczkę.
  4. Żółtko utrzeć z musztardą, solą, cukrem i pieprzem. Stopniowo, po kropelce dolewać oliwy. Na koniec dodać octu.
  5. Wszystkie składniki zmieszać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz