wtorek, 20 marca 2018

CHLEBEK BANANOWY

  • 3 duże, dojrzałe banany
  • 2,5 szklanki zmielonych płatków owsianych
  • 4 łyżki oleju kokosowego
  • pół szklanki mleka roślinnego
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka sody oczyszczonej
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • łyżeczka imbiru
  • pół łyżeczki gałki muszkatołowej
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • szczypta soli
  • bakalie
  1. Banany dokładnie rozgnieść widelcem, zmieszać z olejem. 
  2. W misce umieścić zmielone płatki owsiane, dodać banany z olejem i resztę składników. Wszystko dokładnie zmieszać.
  3. Ciasto umieścić w keksówce ok.24 cm.
  4. Piec ok.25 minut w 200 st.C.

    Inspiracja: ervegan.com

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz