- kawałek melona
- kawałek dyni
- pół awokado
- łyżka natki pietruszki
- wrzątek
Krem z melona, awokado, jabłka i szpinaku:
- kawałek melona
- pół awokado
- pół jabłka
- garść szpinaki
- woda
Zielony koktajl:
- garść szpinaku
- garść jarmużu
- gruszka
- pół banana
- mleko roślinne (ilość zależna od oczekiwanej gęstości)
Kaszka manna z żółtkiem i bananem:
- 2 łyżki kaszy manny
- mleko roślinne (orkiszowe lub ryżowe)
- żółtko
- pół banana
- olej kokosowy
- Kaszę mannę zagotować z mlekiem roślinnym (ilość mleka zależy od oczekiwanej gęstości).
- W miseczce umieścić żółtko, stopniowo dodawać do niego gorącej kaszki, dokładnie mieszając. Przełożyć z powrotem do garnka i ponownie zagotować.
- Przestudzić, dodać olej kokosowy, a na koniec rozgniecionego banana.
Kasza jaglana z gruszką i kurkumą:
- kasza jaglana
- ok.3 łyżki mleka kokosowego
- gruszka
- szczypta kurkumy
- łyżeczka oleju kokosowego
- Ugotowaną kaszę jaglaną zmiksować z mlekiem kokosowym.
- Wmieszać olej i kurkumę.
- Dodać drobno pokrojoną gruszkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz