poniedziałek, 29 grudnia 2014

SAŁATKA WALDORF

  • 3-4 łodygi selera naciowego
  • 2 jabłka
  • 1/4 filiżanki rodzynek
  • kawałek sera żółtego
  • szczypiorek
  • pół szklanki orzechów włoskich
  • ew. rukola

    SOS:
  • sok z połowy cytryny
  • szczypta cynamonu
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól i pieprz
  1. Zmieszać ze sobą wszystkie składniki sałatki: posiekanego w paseczki selera pokrojone w kostkę jabłka i żółty ser, sparzone wrzątkiem rodzynki, posiekany szczypiorek.
  2. Zmieszać składniki na sos i polać nim sałatkę.

    Do sałatki można też dodać obsmażoną lub wędzoną pierś kurczaka
    , a rodzynki można zastąpić kawałkami ananasa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz