piątek, 3 lipca 2015

MŁODA KAPUSTA Z POMIDORAMI I ZASMAŻKĄ

  • główka młodej kapusty
  • 2-3 pomidory
  • spory pęczek koperku
  • masło+mąka na zasmażkę
  • sól
  1. Młodą kapustkę poszatkować, przełożyć do dużego garnka, zasypać solidną ilością soli i odstawić, aż puści z niej sok.
  2. Następnie sok odlać, wlać trochę wody i dusić, aż kapusta zmięknie.
  3. Po kilku minutach dodać posiekany koperek (może być z łodyżkami).
  4. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pokroić i przełożyć do garnka z kapustą.
  5. Sprawdzić czy kapusta jest wystarczająco słona, dosolić w razie potrzeby.
  6. Na małej patelni rozpuścić masło, dodać mąkę. Zmieszać, podsmażyć i dodać do kapusty. Całość dokładnie wymieszać, a po chwili odstawić z palnika.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz