sobota, 6 czerwca 2015

SPAGHETTI Z SOSEM POMIDOROWYM

  • makaron do spaghetti (2 porcje)
  • 250 g mięsa mielonego
  • kilka suszonych grzybów
  • 4 filety anchois
  • szklanka passaty
  • 8 czarnych oliwek
  • ząbek czosnku
  • chili
  • świeża bazylia
  • parmezan
  • sól i pieprz
  1. Suszone grzyby zalać wrzątkiem i zostawić na kilka minut. 
  2. W tym czasie na patelnię wrzucić mięso, doprawić solą oraz pieprzem i dokładnie obsmażyć.
  3. Dodać anchois, przeciśnięty czosnek, przekrojone na pół oliwki oraz posiekane chili.
  4. Pokroić grzyby, dodać do mięsa.
  5. Na koniec dodać passatę, porwaną bazylię i sól.
  6. Całość chwilę pogotować, żeby sos trochę zgęstniał.
  7. Podawać z makaronem do spaghetti i parmezanem.

    Sos z przepisu Jamie Oliver

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz