SPAGHETTI Z SOSEM POMIDOROWYM
- makaron do spaghetti (2 porcje)
- 250 g mięsa mielonego
- kilka suszonych grzybów
- 4 filety anchois
- szklanka passaty
- 8 czarnych oliwek
- ząbek czosnku
- chili
- świeża bazylia
- parmezan
- sól i pieprz
- Suszone
grzyby zalać wrzątkiem i zostawić na kilka minut.
- W tym czasie na
patelnię wrzucić mięso, doprawić solą oraz pieprzem i dokładnie obsmażyć.
- Dodać anchois, przeciśnięty czosnek, przekrojone na pół oliwki oraz posiekane chili.
- Pokroić grzyby, dodać do mięsa.
- Na koniec dodać passatę, porwaną bazylię i sól.
- Całość chwilę pogotować, żeby sos trochę zgęstniał.
- Podawać z makaronem do spaghetti i parmezanem.
Sos z przepisu Jamie Oliver
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz