GRILLOWANY KURCZAK ZE SZPARAGAMI I POMIDORKAMI
- 2 filety z kurczaka
- pęczek zielonych szparagów
- papryka
- pomidorki koktajlowe
- świeży rozmaryn
- natka pietruszki
- łyżka masła
- ząbek czosnku
- papryka słodka w proszku
- sól i pieprz
- Szparagi opłukać, odłamać twarde końce,
gotować 4 minuty w lekko osolonej wodzie.
- Na talerzu wymieszać sól, pieprz, paprykę w proszku, listki rozmarynu i tą mieszanką oprószyć rozbite na centymetr filety. Ułożyć je na patelni do grillowania i grillować (bez oleju).
- Gdy już filety będą suche i chrupkie, rozprowadzić po patelni masło zmieszane z wyciśniętym czosnkiem. Dodać przekrojone na pół ugotowane szparagi i pomidorki oraz pokrojoną wzdłuż paprykę. Całość podgrzać. Przed podaniem wszystko posypać natką pietruszki.
- Podawać z pure ziemniaczanym i koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz