niedziela, 7 czerwca 2015

GRILLOWANY KURCZAK ZE SZPARAGAMI I POMIDORKAMI

  • 2 filety z kurczaka
  • pęczek zielonych szparagów
  • papryka
  • pomidorki koktajlowe
  • świeży rozmaryn
  • natka pietruszki
  • łyżka masła
  • ząbek czosnku
  • papryka słodka w proszku
  • sól i pieprz
  1. Szparagi opłukać, odłamać twarde końce, gotować 4 minuty w lekko osolonej wodzie.
  2. Na talerzu wymieszać sól, pieprz, paprykę w proszku, listki rozmarynu i tą mieszanką oprószyć rozbite na centymetr filety. Ułożyć je na patelni do grillowania i grillować (bez oleju).
  3. Gdy już filety będą suche i chrupkie, rozprowadzić po patelni masło zmieszane z wyciśniętym czosnkiem. Dodać przekrojone na pół ugotowane szparagi i pomidorki oraz pokrojoną wzdłuż paprykę. Całość podgrzać. Przed podaniem wszystko posypać natką pietruszki.
  4. Podawać z pure ziemniaczanym i koperkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz