sobota, 30 lipca 2016

MAKARON Z TUŃCZYKIEM W SOSIE POMIDOROWYM

  • puszka tuńczyka
  • cebula
  • 4 pomidory
  • łyżeczka suszonego oregano i tymianku
  • 4 fileciki anchois
  • łyżka kaparów
  • tarty parmezan
  • świeża bazylia
  • sól. pieprz, cukier
  1. Na patelni zeszklić cebulę. 
  2. Dodać anchois i kapary. Chwilę smażyć.
  3. Dodać obrane ze skórek i pokrojone pomidory, doprawić solą i pieprzem oraz odrobiną cukru. Gotować aż sos zgęstnieje.
  4. Następnie dodać tuńczyka i zioła.
  5. Podawać z makaronem, posypane parmezanem i świeżą bazylią.
     
    Źródło: Kwestia Smaku

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz