środa, 3 sierpnia 2016

PASTY DO CHLEBA DLA NIEMOWLAKA

Pasta z tofu i pomidora:
  • tofu
  • pomidor
  • koperek
  • natka pietruszki
  • olej
 
Pasta jajeczna:
  • jajko ugotowane na twardo
  • pół awokado
  • tofu
  • koperek
 
Pasta z fasoli i rukoli:

  • pół puszki fasoli   
  • pół szklanki rukoli
  • łyżka słonecznika
  • olej
 
Pasta z cieciorki, rukoli i słonecznika

  • pół szklanki ciecierzycy
  • pół szklanki rukoli
  • 1/4 szklanki uprażonego słonecznika
  • łyżka soku z cytryny
  • olej
     
Dyniowy hummus:
  • szklanka ciecierzycy (ugotowanej lub z puszki)
  • szklanka dyni (upieczonej)
  • 4 łyżki pasty tahini
  • olej
  • szczypta soli
     
Pasta z batata i cieciorki:
  • batat (wcześniej upieczony)
  • ciecierzyca (ugotowana lub z puszki)
  • natka pietruszki
  • zmielone nasiona słonecznika
  • zmielone migdały
  • olej
  • woda (do rozrzedzenia i połączenia składników)  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz