czwartek, 27 listopada 2014

GULASZ Z FASOLĄ

  • 4 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli
  • 5 pomidorów
  • 2 laski selera naciowego
  • 2 czerwone cebule
  • 2 czerwone papryki
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 nieduża marchewka
  • 1,5 łyżeczki mielonego kminu
  • 1,5 łyżeczki ostrej papryki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki
  • pół łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • pół łyżeczki trzcinowego cukru
  • pęczek kolendry
  • kilka ćwiartek limonki
  • sól i czarny pieprz
  • olej do smażenia
  1. Pokrojoną cebulę, seler, paprykę, marchew i przyprawy dusić na małym ogniu.
  2. Po kilku minutach dodać fasolę, pomidory, sos sojowy, ocet balsamiczny, cukier, sól i pieprz.
  3. Dusić aż całość odpowiednio zgęstnieje.
  4. Podawać z ryżem lub pieczywem.

    Inspiracja:
    Jadłonomia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz