GULASZ Z FASOLĄ
- 4 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli
- 5 pomidorów
- 2 laski selera naciowego
- 2 czerwone cebule
- 2 czerwone papryki
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 nieduża marchewka
- 1,5 łyżeczki mielonego kminu
- 1,5 łyżeczki ostrej papryki
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka wędzonej papryki
- pół łyżeczki cynamonu
- 1 łyżka octu balsamicznego
- pół łyżeczki trzcinowego cukru
- pęczek kolendry
- kilka ćwiartek limonki
- sól i czarny pieprz
- olej do smażenia
- Pokrojoną cebulę, seler, paprykę, marchew i przyprawy dusić na małym ogniu.
- Po kilku minutach dodać fasolę, pomidory, sos sojowy, ocet balsamiczny, cukier, sól i pieprz.
- Dusić aż całość odpowiednio zgęstnieje.
- Podawać z ryżem lub pieczywem.
Inspiracja: Jadłonomia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz