piątek, 12 czerwca 2015

KASZA JAGLANA Z ZIELONYMI SZPARAGAMI I SUSZONYMI POMIDORAMI

  • szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 7 zielonych szparagów
  • 5 suszonych pomidorów ze słoiczka
  • 2 łyżki oleju ze słoiczka z suszonymi pomidorami lub oliwy
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 3 łyżki posiekanej mięty
  • 2 łyżki pestek dyni lub słonecznika
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • sól i świeżo zmielony pieprz
  • 10 kosteczek sera typu feta
  1. Szparagi opłukać, odłamać twarde końce, gotować ok. 3 min w lekko osolonej wodzie. Potem pokroić na 3cm kawałki. Wymieszać z kaszą.
  2. Dodać resztę składników: pokrojone suszone pomidory, posiekany szczypiorek i miętę, lekko zrumieniony na patelni słonecznik,. Wszystko skropić sokiem z cytryny i olejem, doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem, wymieszać i posypać fetą.

    Inspiracja:
    Kwestia Smaku

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz