KASZA JAGLANA Z ZIELONYMI SZPARAGAMI I SUSZONYMI POMIDORAMI
- szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- 7 zielonych szparagów
-
5 suszonych pomidorów ze słoiczka
-
2 łyżki oleju ze słoiczka z suszonymi pomidorami lub oliwy
-
2 łyżki posiekanego szczypiorku
-
3 łyżki posiekanej mięty
-
2 łyżki pestek dyni lub słonecznika
-
2 łyżeczki soku z cytryny
-
sól i świeżo zmielony pieprz
-
10 kosteczek sera typu feta
- Szparagi opłukać, odłamać twarde końce,
gotować ok. 3 min w lekko osolonej wodzie. Potem pokroić na 3cm kawałki. Wymieszać z kaszą.
- Dodać resztę składników: pokrojone suszone
pomidory, posiekany szczypiorek i miętę, lekko zrumieniony na patelni
słonecznik,. Wszystko skropić sokiem z cytryny i olejem, doprawić solą i świeżo
zmielonym czarnym pieprzem, wymieszać i posypać fetą.
Inspiracja: Kwestia Smaku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz