środa, 5 sierpnia 2015

PAPRYKA FASZEROWANA

  • 4 czerwone papryki o równej podstawie
  • 300 g mielonego mięsa
  • 300 g pieczarek 
  • 100 g ugotowanego ryżu (1 torebka) 
  • cebula
  • chili
  • ząbek czosnku
  • łyżeczka suszonego oregano 
  • 2 szklanki bulionu
  • sól i pieprz
  1. Pokrojone pieczarki obsmażyć na niewielkiej ilości oleju, następnie odlać nadmiar wody i dodać pokrojoną cebulę.
  2. Dodać mięso i przyprawy, a na koniec ugotowany ryż.
  3. Ściąć górę papryk i wydrążyć środek. Włożyć do środka gotowy farsz.
  4. Ułożyć papryki ciasno w garnku i podlać bulionem.
  5. Gotować około pół godziny, aż papryki zmiękną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz