czwartek, 27 listopada 2014

PASZTET Z MARCHWI

  • 5 dużych marchewek
  • 2 cebule
  • 3 łyżki oleju
  • 1,5 szklanki kaszy manny
  • 2 łyżki słonecznika
  • 2 łyżki siemienia lnianego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • pól łyżeczki mielonego kminku
  • sól i pieprz
  1. 3/4 szklanki kaszy manny gotować w podwójnej objętości wody.
  2. Obraną marchew zetrzeć na drobnej tarce.
  3. Pokrojoną cebulę zeszklić na patelni.
  4. Zmieszać wszystkie składniki: marchew, cebulę, kaszę ugotowaną i suchą, nasiona, sos sojowy i przyprawy.
  5. Masę przełożyć do foremki. Piec około 30 minut w 180st.C.

    Inspiracja:
    Vegan Corner

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz