PASZTET Z MARCHWI
- 5 dużych marchewek
- 2 cebule
- 3 łyżki oleju
- 1,5 szklanki kaszy manny
- 2 łyżki słonecznika
- 2 łyżki siemienia lnianego
- 1 łyżka sosu sojowego
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- pól łyżeczki mielonego kminku
- sól i pieprz
- 3/4 szklanki kaszy manny gotować w podwójnej objętości wody.
- Obraną marchew zetrzeć na drobnej tarce.
- Pokrojoną cebulę zeszklić na patelni.
- Zmieszać wszystkie składniki: marchew, cebulę, kaszę ugotowaną i suchą, nasiona, sos sojowy i przyprawy.
- Masę przełożyć do foremki. Piec około 30 minut w 180st.C.
Inspiracja: Vegan Corner
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz