sobota, 23 lipca 2016

DROŻDŻOWE RACUCHY Z JABŁKAMI

  • 20 g drożdży
  • 200 ml mleka
  • łyżeczka cukru + 1 łyżka cukru
  • 240g mąki pszennej
  • łyżka śmietany
  • jajko
  • szczypta soli
  • 2-3 jabłka
  1. Drożdże z łyżeczką cukru rozpuścić w ciepłym mleku. Poczekać aż zaczną bulgotać.
  2. Umyte jabłka pokroić w małe plasterki.
  3. W misce zmieszać mąkę, cukier, śmietanę, jajko i sól. Dodać drożdże i dokładnie wymieszać.Na koniec dodać jabłka.
  4. Na patelni z rozgrzanym olejem formować placuszki i smażyć na złoto z obu stron.
  5. Racuchy podawać posypane cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz