CHLEB Z ZIARNAMI
- 1 szklanka ziaren słonecznika
- 3/4 szklanki siemienia lnianego
- pół szklanki migdałów
- 1,5 szklanki płatków owsianych
- 10 czubatych łyżek zmielonego siemienia
lnianego
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżka syropu z agawy
- 5 łyżek rozpuszczonego oleju kokosowego
-
1,5 szklanki letniej wody + 3 łyżki
- Wszystkie suche składniki wymieszać w dużej misce.
- W szklance wymieszać wodę, syrop z agawy i olej kokosowy.
- Wlać płynne
składniki do suchych i dokładnie mieszać przez kilka minut. Odstawić na
1-2 godziny, aż do wchłonięcia płynów.
- Masę z ziarenek przełożyć do foremki.
Piec przez godzinę w 185 st.C, chleb jest gotowy kiedy można w niego postukać i
usłyszeć głuchy odgłos.
- Podawać całkowicie wystudzony (w innym przypadku będzie się kruszył).
Inspiracja: Jadłonomia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz