wtorek, 16 grudnia 2014

KURCZAK SŁODKO-KWAŚNY

  • 2 piersi kurczaka
  • puszka ananasów
  • 1 marchewka
  • 1 papryka
  • 1 cebula
  • 2 łyżki kiełków fasoli Mung
  • pół łyżeczki imbiru w proszku
  • 2 łyżki oleju
  • sól

    SOS:
  • pół szklanki przecieru pomidorowego
  • pół szklanki zalewy z ananasów
  • 3 łyżki octu jabłkowego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • kawałek ostrej papryczki
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozrobione w łyżeczce wody
  • 2 łyżki brązowego cukru
  1. Na patelni rozgrzać olej, wsypać imbir oraz pokrojone w kostkę i osolone piersi. Wymieszać.
  2. Po kilku minutach dodać pokrojoną w paseczki marchew, paprykę, cebulę oraz kiełki.
  3. W osobnej miseczce rozrobić sos.
  4. Jak już warzywa zmiękną dodać pokrojonego w kostkę ananasa oraz sos.
  5. Podawać z białym ryżem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz