KURCZAK SŁODKO-KWAŚNY
- 2 piersi kurczaka
- puszka ananasów
- 1 marchewka
- 1 papryka
- 1 cebula
- 2 łyżki kiełków fasoli Mung
- pół łyżeczki imbiru w proszku
- 2 łyżki oleju
- sól
SOS:
- pół szklanki przecieru pomidorowego
- pół szklanki zalewy z ananasów
- 3 łyżki octu jabłkowego
- 1 łyżka sosu sojowego
- kawałek ostrej papryczki
- 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozrobione w łyżeczce wody
- 2 łyżki brązowego cukru
- Na patelni rozgrzać olej, wsypać imbir oraz pokrojone w kostkę i osolone piersi. Wymieszać.
- Po kilku minutach dodać pokrojoną w paseczki marchew, paprykę, cebulę oraz kiełki.
- W osobnej miseczce rozrobić sos.
- Jak już warzywa zmiękną dodać pokrojonego w kostkę ananasa oraz sos.
- Podawać z białym ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz