wtorek, 16 grudnia 2014

PASZTECIKI Z POROSOŁOWYM FARSZEM

  • mięso z rosołu wołowo-drobiowego
  • jarzyny z rosołu (marchew, pietruszka, seler)
  • cebula
  • oliwa
  • sól i pieprz
  • naleśniki
  • jajko i bułka tarta  na panierkę
  1. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.
  2. Mięso z rosołu (wołowinę i drób), razem z cebulą i jarzynami miksować (stopniowo dodawać oliwy, aby uzyskać odpowiednią wilgotność farszu). 
  3. Dodać sól i pieprz.
  4. Farsz rozsmarowywać po naleśnikach i składać w paszteciki.
  5. Następnie paszteciki zmoczyć w roztrzepanym jajku (może być z dodatkiem mleka) i obtoczyć w bułce tartej.
  6. Smażyć na złoty kolor.
  7. Podawać z barszczem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz