PASZTECIKI Z POROSOŁOWYM FARSZEM
- mięso z rosołu wołowo-drobiowego
- jarzyny z rosołu (marchew, pietruszka, seler)
- cebula
- oliwa
- sól i pieprz
- naleśniki
- jajko i bułka tarta na panierkę
- Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.
- Mięso z rosołu (wołowinę i drób), razem z cebulą i jarzynami miksować (stopniowo dodawać oliwy, aby uzyskać odpowiednią wilgotność farszu).
- Dodać sól i pieprz.
- Farsz rozsmarowywać po naleśnikach i składać w paszteciki.
- Następnie paszteciki zmoczyć w roztrzepanym jajku (może być z dodatkiem mleka) i obtoczyć w bułce tartej.
- Smażyć na złoty kolor.
- Podawać z barszczem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz