wtorek, 9 czerwca 2015

GRILLOWANY KURCZAK Z BURAKAMI I MORELAMI

  • 2 filety z kurczaka
  • 1 ugotowany i obrany burak 
  • 5 moreli
  • świeży rozmaryn
  • 1,5 łyżki słodkiej papryki w proszku
  • 1,5 łyżki mielonego ziela angielskiego
  • sól i pieprz 
  • garść natki pietruszki
  1. Na talerzu wymieszać sól, pieprz, słodką paprykę, ziele angielskie, listki rozmarynu i tą mieszanką oprószyć rozbite na centymetr filety. Ułożyć je na patelni do grillowania i grillować z dodatkiem odrobiny oleju.
  2. Po kilku minutach dodać pokrojone buraki i morele. Grillować aż zmiękną morele. 
  3. Na koniec całość posypać posiekaną natką pietruszki.
  4. Podawać z młodymi ziemniakami posypanymi koperkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz