DORSZ PIECZONY ZE SZPINAKIEM
- 300 g dorsza
- szpinak
- zielona fasolka szparagowa
- 2 łyżki śmietany 18%
- ser żółty lub ser mozzarella
- 1 ząbek czosnku
- świeży rozmaryn
- sok z cytryny
- sól i pieprz
- Na patelni rozmrozić szpinak i fasolkę - jeśli były zamrożone, a jeśli świeże - zblanszować. Wcisnąć czosnek, dodać śmietanę, sól i pieprz, dokładnie zmieszać.
- Dorsza umyć, pokroić na większe kawałki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, osolić, skropić sokiem z cytryny i posypać listkami świeżego rozmarynu.
- Na rybę wyłożyć szpinak z patelni, a na sam wierzch zetrzeć ser.
- Zapiekać ok. 20 minut w 200 st.C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz