sobota, 16 maja 2015

DORSZ PIECZONY ZE SZPINAKIEM

  • 300 g dorsza
  • szpinak
  • zielona fasolka szparagowa
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • ser żółty lub ser mozzarella
  • 1 ząbek czosnku
  • świeży rozmaryn
  • sok z cytryny
  • sól i pieprz
  1. Na patelni rozmrozić szpinak i fasolkę - jeśli były zamrożone, a jeśli świeże - zblanszować. Wcisnąć czosnek, dodać śmietanę, sól i pieprz, dokładnie zmieszać.
  2. Dorsza umyć, pokroić na większe kawałki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, osolić, skropić sokiem z cytryny i posypać listkami świeżego rozmarynu.
  3. Na rybę wyłożyć szpinak z patelni, a na sam wierzch zetrzeć ser.
  4. Zapiekać ok. 20 minut w 200 st.C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz