niedziela, 10 maja 2015

BANANOWE BABECZKI Z ŻURAWINĄ I JABŁKIEM

  • pół szklanka mąki orkiszowej
  • 1/4 szklanki mąki kukurydzianej
  • 4 łyżki oleju
  • 4 łyżki cukru
  • 1/4 szklanki mleka
  • 1 banan
  • pół jabłka
  • łyżka suszonej żurawiny
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  1. Mąkę, olej, cukier, mleko, sodę i sól dokładnie zmieszać.
  2. Dodać rozgniecionego banana, drobno pokrojone jabłko i żurawinę. Wszystko dokładnie wymieszać.
  3. Ciasto przełożyć do foremek lub papilotek (z tej ilości ciasta powinno wyjść ok.9 sztuk) i piec około 30 minut w 180 st.C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz