SAŁATKA Z ZIELONYCH SZPARAGÓW I AWOKADO
- 5 zielonych szparagów
- 1 awokado
- 5 ugotowanych na twardo jaj przepiórczych
- pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- łyżka pestek dyni i słonecznika
- łyżka posiekanego szczypiorku
- oliwa z oliwek
- sok z cytryny
- sól i pieprz
- ew. kilka pomidorków koktajlowych
- Szparagi opłukać, odłamać twarde jasne końce,
gotować ok. 5 min w lekko osolonej wodzie. Potem pokroić na ok.3 cm kawałki.
- Dodać resztę składników: pokrojone w kostkę awokado, posiekany szczypiorek, zrumieniony na patelni
słonecznik, połówki jajek, kaszę. Wszystko skropić sokiem z cytryny i olejem, doprawić solą i świeżo
zmielonym czarnym pieprzem. Wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz