środa, 6 maja 2015

SAŁATKA Z ZIELONYCH SZPARAGÓW I AWOKADO

  • 5 zielonych szparagów
  • 1 awokado
  • 5 ugotowanych na twardo jaj przepiórczych
  • pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • łyżka pestek dyni i słonecznika
  • łyżka posiekanego szczypiorku
  • oliwa z oliwek
  • sok z cytryny
  • sól i pieprz 
  • ew. kilka pomidorków koktajlowych
  1. Szparagi opłukać, odłamać twarde jasne końce, gotować ok. 5 min w lekko osolonej wodzie. Potem pokroić na ok.3 cm kawałki. 
  2. Dodać resztę składników: pokrojone w kostkę awokado, posiekany szczypiorek, zrumieniony na patelni słonecznik, połówki jajek, kaszę. Wszystko skropić sokiem z cytryny i olejem, doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Wymieszać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz