niedziela, 10 kwietnia 2022

MAKARON Z GORGONOLĄ I SZPINAKIEM

  • ząbek czosnku
  • 2 garście świeżego szpinaku
  • 2 łyżki masła
  • 100 ml płynnej śmietanki 30%
  • 80 g sera gorgonzola
  • sól, świeżo zmielony czarny pieprz
  1. Na oleju zeszklić przeciśnięty przez praskę czosnek.
  2. Dodać opłukany, osuszony i grubo pokrojony szpinak oraz masło. Podgrzewać przez 2 minuty aż szpinak zwiędnie.
  3. Zmniejszyć ogień, wlać śmietankę i włożyć połowę pokruszonego sera gorgonzola, wymieszać.
  4. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem oraz w razie potrzeby solą.
  5. Podawać z makaronem. Całość posypać resztą pokruszonego sera gorgonzola.


Inspiracja:
Kwestia Smaku

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz