BABECZKI TRUSKAWKOWE
- 300 g truskawek
-
100 g roztopionego masła lub oleju roślinnego
-
125 ml mleka
-
2 jajka
-
250 g mąki pszennej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
120 g cukru
-
Do miski wlać roztopione masło lub olej roślinny, dodać mleko, jajka i wymieszać.
-
W drugiej misce wymieszać mąkę razem z proszkiem do pieczenia i cukrem.
-
Wlać składniki z pierwszej miski i delikatnie wymieszać łyżką.
- Pod koniec dodać pokrojone i osuszone truskawki, i delikatnie wymieszać.
-
Nałożyć równe porcje ciasta do papilotek i wstawić do nagrzanego piekarnika.
- Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Piec przez ok. 25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz