piątek, 1 lipca 2016

BANANOWE PLACKI Z RABARBAREM

  • 1 dojrzały banan
  • 3/4 szklanki mąki
  • 2 łyżki cukru
  • szczypta cynamonu
  • szczypta soli
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia lub sody
  • pół szklanki mleka
  • 2 łyżki oleju
  • pół szklanki rabarbaru, posiekanego w drobną kostkę
  1. Zmieszać mąkę, cukier, cynamon, sól i proszek do pieczenia. Dodać mleko i olej.
  2. Rozgnieść widelcem banana, pokroić w kostkę rabarbar. 
  3. Połączyć wszystkie składniki.
  4. Placuszki smażyć na małym ogniu.
  5. Podawać posypane cynamonem i polane syropem z agawy.


    Inspiracja:
    Jadłonomia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz