wtorek, 5 lipca 2016

CIASTECZKA SZPINAKOWE DLA NIEMOWLAKA

  • pół szklanki mąki orkiszowej
  • pół szklanki mąki kokosowej
  • jajko
  • pół szklanki mleka kokosowego (100ml)
  • 50ml oleju kokosowego
  • pół łyżeczki sody
  • 100g szpinaku
  • sok z cytryny
  1. Olej, mąkę, jajko, mleko i sodę zmieszać. 
  2. Szpinak posiekać, jeśli ma duże liście, następnie poddusić i skropić sokiem z cytryny.  Wystudzić. Dodać do ciasta, wymieszać. 
  3. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia uformować niewielkie, wysokie na ok.1cm ciasteczka. Piec w temperaturze 200 st.C, aż będą rumiane.

    Inspiracja: alaantkoweblw.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz