piątek, 22 lipca 2016

CIASTECZKA BAKALIOWE

  • 3 banany
  • 100 g twarogu
  • 2 jajka
  • łyżeczka oleju kokosowego
  • pół szklani płatków owsianych
  • 1/4 szklanki otrębów pszennych
  • 1/4 szklanki słonecznika
  • łyżka siemienia lnianego
  • 1/4 szklanki rodzynek
  • pół szklanki wybranych orzechów lub nasion (orzechy włoskie, migdały, sezam, wiórki kokosowe)
  • łyżeczka cynamonu
     
    1. Banany i twaróg rozgnieść widelcem, dodać jajka i olej, zmieszać.
    2. Dodać resztę składników i dokładnie wszystko wymieszać. Masa powinna ledwo spływać z łyżki. 
    3. Na blasze wyłożonej papierem uformować ciastka.
      Piec około pół godziny w 180st.C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz