piątek, 22 maja 2015

KOTLETY Z KASZY GRYCZANEJ Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM

  • 1 torebka ugotowanej kaszy gryczanej (100 g)
  • pół opakowania sera feta (ok.130 g)
  • ząbek czosnku
  • 3 łyżki natki pietruszki
  • 3 łyżki  szczypiorku
  • 1 jajko
  • sól i pieprz
  • bułka tarta
  • plastry wędzonego łososia
  • garść świeżych kiełków
  1. Ugotowaną kaszę połączyć z fetą, posiekaną pietruszką, rozgniecionym czosnkiem, szczypiorkiem i jajkiem. Całość zmieszać i doprawić pieprzem i solą. 
  2. Z przygotowanej masy uformować kotleciki i obtoczyć je w bułce tartej. Usmażyć.
  3. Kotleciki podawać z plastrami wędzonego łososia i świeżymi kiełkami. Najlepiej pasują z sadzonym jajkiem i kefirem.


    Inspiracja:
    Make Cooking Easier

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz