KOTLETY Z KASZY GRYCZANEJ Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM
- 1 torebka ugotowanej kaszy gryczanej (100 g)
- pół opakowania sera feta (ok.130 g)
- ząbek czosnku
- 3 łyżki natki pietruszki
- 3 łyżki szczypiorku
- 1 jajko
- sól
i pieprz
- bułka tarta
- plastry
wędzonego łososia
- garść
świeżych kiełków
- Ugotowaną
kaszę połączyć z fetą, posiekaną pietruszką, rozgniecionym czosnkiem, szczypiorkiem i jajkiem. Całość zmieszać i doprawić pieprzem i solą.
- Z
przygotowanej masy uformować kotleciki i obtoczyć je w bułce tartej. Usmażyć.
- Kotleciki podawać z plastrami wędzonego łososia i świeżymi kiełkami. Najlepiej
pasują z sadzonym jajkiem i kefirem.
Inspiracja: Make Cooking Easier
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz