SAŁATKA Z KURCZAKIEM I WINOGRONAMI
- duża pierś z kurczaka lub 2 mniejsze
- pół kg czerwonych winogron
- 1/3 szklanki migdałów (ew.orzechów nerkowca)
- natka pietruszki (2-3 łyżki)
- 50g ryżu (opcjonalnie)
SOS:
- 3 łyżki soku z pomarańczy
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól i pieprz
- Pierś z kurczaka pokroić i mocno obsmażyć (pasuje również ugotowana i porwana na kawałki).
- Winogrona przekroić na pół i wydrążyć pestki.
- Migdały lekko uprażyć. Natkę pietruszki posiekać.
- Sok z pomarańczy zmieszać z majonezem, jogurtem, solą i pieprzem.
- Połączyć wszystkie składniki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz