niedziela, 19 lipca 2020

SAŁATKA Z KURCZAKIEM I WINOGRONAMI

  • duża pierś z kurczaka lub 2 mniejsze
  • pół kg czerwonych winogron
  • 1/3 szklanki migdałów (ew.orzechów nerkowca)
  • natka pietruszki (2-3 łyżki)
  • 50g ryżu (opcjonalnie)

    SOS:
  • 3 łyżki soku z pomarańczy
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz
  1. Pierś z kurczaka pokroić i mocno obsmażyć (pasuje również ugotowana i porwana na kawałki).
  2. Winogrona przekroić na pół i wydrążyć pestki.
  3. Migdały lekko uprażyć. Natkę pietruszki posiekać.
  4. Sok z pomarańczy zmieszać z majonezem, jogurtem, solą i pieprzem.
  5. Połączyć wszystkie składniki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz