niedziela, 12 lipca 2015

PIECZONY BÓB

  • 1 kg bobu
  • 1 cebula
  • 1 ostra papryczka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łodyżki rozmarynu
  • 3-4 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z połowy cytryny
  1. W naczyniu żaroodpornym zmieszać oliwę, sok z cytryny, sól, listki rozmarynu, drobno pokrojoną papryczkę, czosnek i cebulę.
  2. Dodać umyty bób i wszystko dokładnie wymieszać.
  3. Piec pod przykryciem w temperaturze 200 stopni przez około 30-40 minut. 
  4. Zdjąć przykrywkę i piec jeszcze 10 minut, żeby bób się przypiekł.
  5. Można zjeść w całości lub obierać.

    Inspiracja: Olga Smile

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz